Sposób przygotowania

Jabłka obrać wydrążyć gniazda nasienne i przy pomocy robota lub na tarce zetrzeć na dużych oczkach.
Jabłka porcjami rozgotować w głębokiej teflonowej patelni (nie jest to konieczne jeśli mamy odpowiedni garnek do tych celów)
Przełożyć do dużego garnka, zasypać cukrem, dodać goździki i skórkę cytrynową, wymieszać i gotować ok 1 godzinę na wolnym ogniu często mieszając.
Nałożyć do słoików, zakręcić i odczekać aż słoiki się zamkną . Wymieść w chłodne miejsce
Pyszny dżemik na chłodne zimowe dni :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    lubię dzemy jabłkowe ;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !