Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać margarynę i dokładnie utrzeć, następnie mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować

Białka ubić na pianę i dodać do ciasta, wymieszać mikserem. Wylać ciasto do natłuszczonej formy, Dookoła wcisnąć do ciasta wydrylowane śliwki.
Piec babkę ok 1 godzinę.
Babkę podawać z powidłami sliwkowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super wygląda a pewnie jeszcze lepiej smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubimy taka babkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    pyszna
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetnie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !