Sposób przygotowania

Fasolę i ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa, cebulę drobno posiekać i przyrumienić na tłuszczu, dodać do nadzienia, przyprawić solą i pieprzem, dodać jajko i dobrze wymieszać.

Mąkę wymieszać z solą i olejem zalać wrzątkiem i mieszać łyżką .. kiedy przestygnie, zgnieść na plastyczne ciasto

Wałkować cienko, wykrawać krążki szklanką i lepić pierogi nakładając po łyżeczce nadzienia
Ugotować w osolonym wrzątku, podawać ze skwarkami i cebulką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    z samą fasolą i ziemniakami? nie są mdłe?
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    zaintrygowalaś mnie ;) ale + za innowację;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pychotka;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !