Sposób przygotowania

Maliny myjemy, oczyszczamy i gotujemy z wodą. Co jakiś czas mieszamy. Rozgotowane przelewamy przez gazę. Sok wlewamy ponownie do garnka zasypujemy cukrem i dodajemy sok z cytryny - gotujemy. Gotowy przelewamy do butelki i pasteryzujemy ok 30 min. Po tym czasie można przelać do dzbanuszka lub garnuszka. Sok malinowy można również dodać do wody mineralnej - dzięki czemu ją lekko zabarwi i doda lekkiego posmaku. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszny i zdrowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    zdrowy jest taki sok
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetny nie tylko na przeziębienie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    zawsze smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    też robię dużo domowego soku z malin na zimę;):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !