Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z kolendrą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron lasagne kilka płatów
mięso mielone 300 gram
cebula biała 2-3 szt.
czosnek 2 ząbki
ketchup pikantny kilka łyżek
olej roślinny do smażenia
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
przyprawa do potraw do smaku
ser żółty 300 gram
Kolendra cała Prymat do smaku
papryka czerwona 1/2 szt/
sok pomidorowy 500 z bazylią

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z kolendrą

Kroki postępowania

1
Mięso mielone podsmażamy na oleju, mieszając co jakiś czas.
Krok 1 - Lasagne z kolendrą foto
2
W osobnym garnku należy zeszklić drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, dodając ketchup pikantny. Mieszamy.
Krok 2 - Lasagne z kolendrą foto
3
Do cebuli dodajemy mięso - bez tłuszczu oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
Krok 3 - Lasagne z kolendrą foto
4
Całość zalewamy sokiem pomidorowym z bazylią (przepis w mojej księdze).
Krok 4 - Lasagne z kolendrą foto
5
Przyprawiamy. Mieszamy i dusimy na małym ogniu około 20 minut.
Krok 5 - Lasagne z kolendrą foto
6
W naczyniu żaroodpornym układamy: sos, makaron, sos, starty ser, makaron, sos, ser... Ostatnią warstwę stanowi ser. Zapiekamy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku około godziny. NIe przykrywamy! by nadmiar wody wyparował.
Krok 6 - Lasagne z kolendrą foto
7
Smacznego!
Krok 7 - Lasagne z kolendrą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 08.02.2012 09:27
pycha
DanutaS 30.01.2012 15:10
z kolendr? jeszcze nie próbowa?am, wygl?da pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak