Sposób przygotowania

Cebulę należy obrać ze skórki, umyć i pokroić w kosteczkę. Parówki należy obrać z flaka przeciąć na pół plasterki. Paprykę należy dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę. Cukinię należy obrać ze skórki, dokładnie umyć przeciąć na pół i pokroić. Pomidory należy dokładnie umyć (nie ma potrzeby obierania ich ze skórki) i pokroić w kostkę. Koperek należy dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i drobno posiekać. Do wysokiego, dużego garnka wlewamy odrobinę oleju, następnie wrzucamy pokrojoną cebulę, smażymy aż zmięknie. Następnie wrzucamy pokrojone wcześniej parówki i paprykę, dusimy aż papryka zmięknie. Następnie wrzucamy pokrojone wcześniej pomidory i cukinię. Gotujemy aż cukinia będzie miękka. Na koniec duszenia doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz wrzucamy posiekany wcześniej koperek. Wszystko należy dokładnie ze sobą wymieszać.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !