Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO NA ZIMNO

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka brzoskwiniowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
mascarpone 250 g
brzoskwinie w puszce
śmietana 30% 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
herbatniki 2 paczki
masło 100 g
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO NA ZIMNO

Herbatniki skruszyć dodać roztopione masło wymieszać wyłożyć na dno tortownicy.Ułożyć połówki brzoskwiń Śmietanę ubić dodać cukier i mascarpone połączyć z rozpuszczoną w pół szklanki wody galaretką cytrynową i żęlatyną. Wylać na brzoskwinie odstawić do zastygnięcia.Na wierzch ułożuć pokrojone w plasterki brzoskwinie zalać galaretką brzoskwiniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 05.02.2012 18:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak