Sposób przygotowania

z mąki, margaryny, cukru, jajek, śmietany i proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto. dzielimy na pół, chłodzimy, wałkujemy.jeden placek pieczemy na słoto w temperaturze 180 stopni
mak parzymy i 3krotnie mielimy
białka z 2 jaj ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mak i aromat, wylewamy na kruche ciasto

margarynę ubijamy z cukrem i jajkami, dodajemy proszek do pieczenia, budyń i stopniowo ucieramy to wszystko z serem, wylewamy na masę makową
pieczemy około 1-1,3 godziny, studzimy

jabłka ścieramy na tarce
wodę gotujemy z cukrem, dodajemy do nich jabłka, a na koniec galaretkę agrestową, wylewamy na ostudzony placek, przykrywamy warstwą upieczonego kruchego ciasta, polewamy czekoladą

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !