Sposób przygotowania

Pieczarki należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, nie należy obierać ich ze skórki, ani nie odcinać korzonków. Umyte pieczarki należy przeciąć na pół i pokroić w kostkę. Cebulę należy obrać ze skórki, następnie dokładnie umyć i pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlać niewielką ilość oleju, następnie wrzucić cebulę. Cebulę należy delikatnie zeszklić, następnie dodać pokrojone wcześniej pieczarki. Pieczarki dusić na patelni, aż staną się miękkie. Pod koniec duszenia doprawić do smaku solą i posypać pieprzem ziołowym. Takie pieczarki to doskonały dodatek do obiadu czy też innych potraw.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    a w?a?nie zabieram sie tez za...pieczarki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !