Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z cebulą.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
sól do smaku
olej do smażenia
cebula biała 1 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z cebulą.

Pieczarki należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, nie należy obierać ich ze skórki, ani nie odcinać korzonków. Umyte pieczarki należy przeciąć na pół i pokroić w kostkę. Cebulę należy obrać ze skórki, następnie dokładnie umyć i pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlać niewielką ilość oleju, następnie wrzucić cebulę. Cebulę należy delikatnie zeszklić, następnie dodać pokrojone wcześniej pieczarki. Pieczarki dusić na patelni, aż staną się miękkie. Pod koniec duszenia doprawić do smaku solą i posypać pieprzem ziołowym. Takie pieczarki to doskonały dodatek do obiadu czy też innych potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 09.01.2013 08:11
super
Robert10 19.04.2012 16:33
pyszne
olkaaa 28.02.2012 07:47
lubię
1j1o1l1a1 28.01.2012 15:27
a w?a?nie zabieram sie tez za...pieczarki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak