Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ragout cielęce zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ozór cielęcy 350 g
cielęcina 350 g
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
bulion 2 szkl.
pieczarki 150 g
żółtko jajek 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
białe wino 2 łyżki
sos sojowy do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: ragout cielęce zapiekane

Ozorek i mięso ugotować i pokroić w kostkę.Roztopione masło wymieszać na patelni mąką, dolać bulion, przyprawić i gotować ok. 5 minut, mieszając. Pieczarki, sparzyć w posolonym wrzątku, pokroić, dodać z mięsem do sosu, wymieszać. Dodać żółtka zmieszane z mlekiem, sok z cytryny, kilka kropel sosu sojowego, wino i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy, posypać serem i bułką tartą, piec 12 minut w temp. 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.05.2012 13:14
Nie jadłam, ale czas najwyższy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak