Sposób przygotowania

Mięso mielone należy przełożyć do misy, delikatnie oprószyć solą, pieprzem, dolać 1 łyżkę oliwy z oliwek, cebulę należy obrać ze skórki i drobniutko posiekać. Wszystko należy dokładnie wymieszać, aby składniki się dobrze połączyły. W czystym garnku należy podgrzać bulion, dodać koncentrat pomidorowy, delikatnie prószyć solą, pieprzem, szczyptą majeranku i tymianku (majeranek i tymianek należy rozetrzeć w dłoniach). Wszystkie płynne składniki znajdujące się w garnku należy zagotować, następnie zdjąć z kuchenki wsypać łyżkę przesianej mąki, wlać gęstą śmietanę i dokładnie ją rozprowadzić. W następnej kolejności należy uformować ręcznie niewielkie klopsiki. Na wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu ułożyć niewielkie klopsiki, które następnie należy zalać przygotowanym sosem. Na wierzchu klopsików poukładać kawałki żółtego sera. Zapiekać ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ooo! zapiekane? ja tylko gotowane klopsy robię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    ooo...ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !