Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina duszona z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
cebula 3 szt
białe wino 1/2 szkl.
grzyby leśne 250 g
masło 3 łyżki
śmietana 1 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
cielęcina bez kości 600 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina duszona z grzybami

Pokrojone w plasterki i posypane mąką mięso podzielić na pół. Pierwszą połowę podsmażyć z plasterkami 1 cebuli na 2 łyżkach masła, przełożyć do garnka, a na tym samym tłuszczu usmażyć resztę mięsa; dodać do garnka. Dolać 3 łyżki wody, posolić i popieprzyć. Na reszcie masła podsmażyć posiekaną resztę cebuli z pokrojonymi w plastry grzybami; dołożyć do mięsa. Na patelni zagotować wino i przelać do mięsa. Dusić ok. 12 minut, dodać śmietanę, przyprawić i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.05.2012 13:09
Super jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak