Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi wiejskie na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
sól pół łyżeczki
olej 1 łyżka
kasza gryczana 2 woreczki
ser biały 250g
serek waniliowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi wiejskie na słodko

Kroki postępowania

1
Ciasto wyrobić z: 3 szklanek mąki, szklanki cieplej wody, pół łyżeczki soli i łyżki oleju
Krok 1 - Pierogi wiejskie na słodko foto
2
Ciasto podzielić na części rozwałkować, wyciąć kółka szklanką
Krok 2 - Pierogi wiejskie na słodko foto
3
Na gotowe kółka nakładać farsz. Farsz: kasze ugotowac , wymieszać z serem , serkiem waniliowym i cukrem pudrem
Krok 3 - Pierogi wiejskie na słodko foto
4
Ulepić pierogi.
Krok 4 - Pierogi wiejskie na słodko foto
5
Pierogi wrzucać do gotującej się wody. Wyjąć po paru minutach, odcedzić. Podawać ze słodką śmietanką
Krok 5 - Pierogi wiejskie na słodko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 18.01.2012 16:25
wow
Mysiunia 18.01.2012 14:40
z takim farszem jeszcze nie jadlam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak