Sposób przygotowania

Kapustę pekińską dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, następnie przekrawamy nożem na pół, tę połowę nacinamy wzdłuż i kroimy nożem w paseczki. Marchewkę dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tak pokrojoną kapustę i startą marchew wrzucamy do miski. Następnie w shakerze robimy sos. Wlewamy oliwę, ocet jabłkowy, wsypujemy posiekany bardzo drobno koperek, wrzucamy bardzo drobno posiekaną pietruszkę, wsypujemy cukier. Wszystko energicznie mieszamy i polewamy surówkę. Surówkę należy dokładnie wymieszać.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    jeśli pekińska to na surówkę:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Smacznie i zdrowo.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !