Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej - na szybko.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew mała 1 sztuk
ocet jabłkowy 1/2 łyżka
koperek 2 gałązka
pietruszka zielona 2 gałązka
woda 3 (źródlana)
oliwa 3 łyżka
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej - na szybko.

Kapustę pekińską dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, następnie przekrawamy nożem na pół, tę połowę nacinamy wzdłuż i kroimy nożem w paseczki. Marchewkę dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tak pokrojoną kapustę i startą marchew wrzucamy do miski. Następnie w shakerze robimy sos. Wlewamy oliwę, ocet jabłkowy, wsypujemy posiekany bardzo drobno koperek, wrzucamy bardzo drobno posiekaną pietruszkę, wsypujemy cukier. Wszystko energicznie mieszamy i polewamy surówkę. Surówkę należy dokładnie wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.04.2012 07:49
ekstra
roboking 08.03.2012 20:51
Smacznie i zdrowo.
1j1o1l1a1 26.02.2012 00:02
jeśli pekińska to na surówkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak