Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z nadzieniem z pora

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 2 sztuki
śmietana 300 ml
ser żółry 200 g
por (biała część) 2 sztuki
masło klatowane 2 łyżki
tymianer do smaku
kucharek do smaku
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z nadzieniem z pora

formę go farty smarujemy masłem, wykładamy ciastem francuskim.
porta kroimy w półplasterki, dusimy na maśle, doprawiamy, zostawiamy do ostygnięcia.
jajka mieszamy ze śmietaną i tartym serem, łączymy z porem, wylewamy na ciasto francuskie.
pieczemy 25-30 minut w temperaturze 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak