Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHRUPIĄCE PUCHARKI NA LODY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 300 g
mąka 150 g
białko 6 szt
migdały w płatkach 120 g
margaryna 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: CHRUPIĄCE PUCHARKI NA LODY

Cukier utrzeć z margaryną dodać mąkę,białka lekko ubić dodać do masy oraz migdały.Wszystko wymieszać.Z ciasta łyżką formować placki na blasze przykrytej papierem do pieczenia.Piec 10 min. w 180 stopniach.Gorące zdejmować z blaszki i układać na szklankach odwróconych do góry dnem.Delikatnie uformować ręką kształt .Po chwili zdjąć i pucharki gotowe.Są chrupiące tylko tego samego dnia.Możliwe że w zamkniętym szczelnie pojemniku zachowają swoją chrupkość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessa 17.11.2012 12:26
dobry pomysł
Renataj 04.10.2012 08:45
Super pomysł i mniej mycia naczyń po kawce.
Dorota37 14.04.2012 22:14
ciekawe
Dorota37 14.04.2012 22:14
ciekawe
Andzia1977
Andzia1977 24.02.2012 23:46
rewelacyjny pomysł
caralajna 30.01.2012 12:11
rewelacja! :)
sylwia / sytofala 18.01.2012 18:20
świetny pomysł
Anna771 18.01.2012 16:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak