Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Do tej potrawy najlepiej nada się łopatka lub udziec , im delikatniejsze mięso tym krócej będzie wymagało duszenia.
Mięso kroimy w kostkę i oczyszczamy z błon ścięgien itp. Przekładamy do miski i zalewamy jogurtem (najlepszy jest jogurt typu grecki turecki bałkański) , wsypujemy garam masala (PRZEPIS NA TE MIESZANKĘ W MOJEJ KSIĘDZE),chili ,kurkumę, sól, przecier pomidorowy , starty na małych oczkach czosnek i imbir. Wszystko dokładnie mieszamy. I odstawiamy do zamarynowania na co najmniej 3 godzinki.
Cebule kroimy bardzo drobno lub mielimy w blenderze na masę .Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni lub woku z grubym dnem. Na oleju smażymy cebulę aż zmięknie i zeszkli się, dodajemy , mięso z cała marynatą i powoli doprowadzamy do wrzenia , zalewamy kubkiem wody przykrywamy i dusimy 1 godzinę , mieszając od czasu do czasu i sprawdzając kruchość mięsa.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    A gdzie kupujesz jagnięcinę ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cynowa_Beata

    Na ryneczku przy hali mirowskiej , tam na zewnątrz (bo w tym markecie w środku zdecydowanie nie ma świeżego mięsa) jest świeża, najlepiej we wtorek lub poniedziałek popołudniu na prawie każdym stoisku mięsnym jest.
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    ooooooooo super!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    wygląda wybornie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smakowita propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !