Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z lekką nutą.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
czosnek 4 ząbek
sól
olej do smażenia
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z lekką nutą.

Ziemniaki należy obrać ze skórki, następnie dokładnie opłukać i pokroić w paski grubości ok. 5mm. Do garnka należy wlać olej ok. 3-4 cm, następnie na dno takiego garnka wrzucamy 4 ząbki obranego ze skórki i opłukanego czosnku, gdy tłuszcz będzie mocno rozgrzany wrzucamy porcję ziemniaków. Frytki smażymy na złoty kolor. Następnie odcedzamy z tłuszczu. Wykładamy na talerz i polewamy ketchupem. Dzięki czosnkowi frytki będą miały fajny posmak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 15.02.2012 21:46
smaczne
olkaaa 14.02.2012 07:42
uwielbiam
Ada-Gaba 07.02.2012 07:06
dobre
1j1o1l1a1 27.01.2012 01:19
i bez nuty te? ch?tnie zjem :)
kate.500 21.01.2012 22:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak