Sposób przygotowania

Ciasto francuskie należy rozwinąć, następnie nożem wykrawać kwadraciki. Na tak wycięty kwadracik kładziemy małą łyżeczkę marmolady truskawkowej i kładziemy kilka rodzynek, następnie brzegi ciasta składamy do środka w taki sposób, aby powstała sakiewka. Żółto należy oddzielić od białka, nam potrzebne będzie tylko białko. Następnie maczając w białku pędzelek smarujemy wierzch ciastek i posypujemy cukrem. Pieczemy ok. 15-18 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    podeślij ze 2 szt...na deserek:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    znów zajrza?am, aby na nie popatrze?:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    Ju? wys?ane :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    palce liza?
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    super są takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !