Sposób przygotowania

W 3 szklankach posolonej wody gotować na małym gazie mięso pokrojone w kostki z obraną cebulą, listkiem i zielem. Po 45 minutach mięso wyjąć i odlać 1 szkl. wywaru. Z 1 łyżki masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, dolać trochę wywaru, zagotować i przelać do garnka mieszając. Gotować 5 minut, dodać mięso i chwilę podgrzewać. Rozgrzać pozostałe masło i podsmażyć pieczarki. Zawartość patelni dodać do mięsa i wymieszać. Mleko wymieszać z żółtkiem i dwoma łyżkami sosu i wlać do mięsa. Nie gotować, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z ryżem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !