Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko w sosie pieczarkowym.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1-2
sól
pieprz
pieczarki 20-30 dag
mąka 1 łyżka
woda
słodka śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Udko w sosie pieczarkowym.

Kroki postępowania

1
Udko posypać solą, pieprzem i papryką. Smażyć na oleju lub oliwie z oliwek.
Krok 1 - Udko w sosie pieczarkowym. foto
2
Gdy się trochę podsmaży dodać pieczarki (ja miałam już usmażone, ale można dać surowe i smażyć dłużej).
Krok 2 - Udko w sosie pieczarkowym. foto
3
Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Udko w sosie pieczarkowym. foto
4
Sos zaciągnąć (mąka z wodą). Zagotować, zdjąć z ognia i dodać troszkę śmietany.
Krok 4 - Udko w sosie pieczarkowym. foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Udko w sosie pieczarkowym. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 19.01.2012 01:09
smakowite udko...
Renia1 18.01.2012 16:48
piekne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak