Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KASZANKA W JABŁKACH

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 3-4 łyżki
kaszanka 20 dag
jabłka 4 szt
sok z cytryny 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
pieprz czerwony do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KASZANKA W JABŁKACH

1. Jabłka umyj, odetnij wierzchy, wydrąż środki. Skrop sokiem z cytryny i oprósz majerankiem oraz tymiankiem. Kaszankę rozgnieć widelcem. Cebulę obierz, potnij w plasterki. Dodaj do kaszanki razem z kaszą. Dopraw majerankiem i tymiankiem, solą pieprzem, mieloną papryką.
2. Wydrążone jabłka napełnij przygotowanym farszem. Zwiń w folię aluminiową posmarowaną olejem..
3. Piecz 30 minut w temperaturze 190 stopni. Upieczone jabłka odwiń i udekoruj czerwonym pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak