Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

steki z musztardą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 600 g
cebula 2 szt
musztarda ziarnista 5 łyżek
natka pietruszki 2 łyżki
śmietana gęsta 2 łyżki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
jaja 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: steki z musztardą

Jajka połączyć z mąką, śmietaną, musztardą, natką i posiekaną cebulą; wymieszać na gładką masę. Mięso podzielić na równe kotlety, lekko rozbić i zanurzyć w panierce. Smażyć ok. 4 minut z każdej strony na rozgrzanym maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.05.2012 15:16
Zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak