Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKOWE ŁÓDECZKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 20 dag
cebula 1 szt
pieczarki 10 dag
żółty ser 8 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka
papryka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKOWE ŁÓDECZKI

1. Mięso opłucz, osusz, bardzo drobno pokrój. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki, oczyść potnij w kawałki. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę, dołóż mięso, pieczarki i smaż razem kilka minut. Do podsmażonych składników dołóż kaszę. Farsz przypraw do smaku solą i pieprzem. Papryki umyj rozetnij, oczyść z pestek.
2. Połówki papryk napełnij przygotowanym farszem z kaszy. Łódeczki ustaw w żaroodpornym naczyniu.
3. Papryki przykryj plasterkami żółtego sera. Zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 20.04.2012 13:36
świetne
cooleczka 18.01.2012 12:31
lubie takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak