Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz północny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 5 łyżek
cebula 3 szt
bulion 3 szkl.
marchew 3 szt
kalarepka 2 szt
majeranek 1 łyżeczka
chrzan 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
wołowina 700 (na zrazy)

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz północny

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mięso pokrojone w kostkę, posolić i popieprzyć, dodać posiekaną cebulę i mieszając smażyć ok. 3 minut. Dolać bulion i przykryte dusić ok. 30 minut. Dodać warzywa pokrojone w zapałki i majeranek i dusić kolejne 30 minut. Dodać chrzan, doprawić i podawać posypane pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 03.07.2012 07:39
pycha
Wacław 28.06.2012 10:43
fajny przepis !
gusia1000 21.05.2012 15:14
Dlaczego w nazwie jest północny, a nie np. : południowy, wschodni, czy zachodni ?
mariel78 14.05.2012 07:31
pycha
krokodyl 19.03.2012 07:03
dzięki za komentarz
Marzena34 18.03.2012 10:30
wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak