Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

antrykot z oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

antrykot 1 kg
cubula 1 szt
oliwa 5 łyżek
bulion 3 szkl.
pomidory 2 szt
mąka 1 łyżka
śmietana gęsta 1/2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwki zielone 16 szt

Przepis i sposób przygotowania na: antrykot z oliwkami

Mięso podzielić na 2 kawałki, popieprzyć i obsmażyć na oliwie. Przełożyć ro rondla. Podsmażyć oliwki i pokrojoną cebulę, dodać 1 szkl. bulionu i zagotować; dodać do mięsa. Dodać pieprz zielony bez zalewy, resztę bulionu i dusić pod przykryciem ok. 1 godz. Dołożyć obrane i pokrojone pomidory i dusić ok. 10 minut. Mięso wyjąć, do sosu dodać mąkę wymieszaną z wodą i chwilę pogotować mieszając. Mięso włożyć do garnka, podgrzać i podawać z osobno podaną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.05.2012 15:11
Warto to zrobić.
Marzena34 25.04.2012 19:22
ciekawe połaczenie
Justyna Jussstiii 21.01.2012 09:40
super
Justyna Jussstiii 21.01.2012 09:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak