Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 700 g
szpinak mrożony 400 g
białko 3 szt
cebula 1 szt
papryczka chili 1 szt
ziemniaki 2 szt
pomidor 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
curry 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
bulion warzywny 1 szkl
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki ze szpinakiem

Szpinak gotować na parze 5 min. Zmiksować, przyprawić gałką, solą i pieprzem. Cebulę posiekać. Miąższ dyni pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Pomidor pokroić na 4 plastry. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać dynię i papryczkę, wlać bulion. Dusić 10 min. Dodać ziemniaki, przyprawić ziołami, solą i pieprzem, gotować 30 min, ostudzić, zmiksować. Białka ubić, wymieszać z masa dyniową. Na dnie żaroodpornych foremek ułożyć po plastrze pomidora, na to wyłożyć szpinak i masę dyniową. Piec 60 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 23.11.2013 14:53
nie jadłam jeszcze, fajny przepis
Dorota37 18.08.2013 15:12
super pomysl
gosia56 16.06.2013 21:06
napewno pyszne
fotoviderek 09.06.2013 09:57
świetne danie :)
olkaaa 02.02.2013 19:20
muszę spróbować
ALAGOR 07.01.2013 22:15
nie znam takiego dania ...
pycia9 03.12.2012 08:55
pycha
Beata23 27.11.2012 10:07
ciekawy przepis
bgs1984 13.06.2012 22:26
mniam
marzenciak1985 13.06.2012 22:21
mniam
Dorian 19.04.2012 08:23
pycha
aga130982 11.04.2012 13:24
super
Fiffi 05.04.2012 23:34
fajny przepis
zdzislawa2 04.04.2012 14:10
super
Wacław 30.03.2012 16:23
dobre
Anna152 28.03.2012 08:04
super
hafija 18.01.2012 13:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak