Sposób przygotowania

Szpinak gotować na parze 5 min. Zmiksować, przyprawić gałką, solą i pieprzem. Cebulę posiekać. Miąższ dyni pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Pomidor pokroić na 4 plastry. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać dynię i papryczkę, wlać bulion. Dusić 10 min. Dodać ziemniaki, przyprawić ziołami, solą i pieprzem, gotować 30 min, ostudzić, zmiksować. Białka ubić, wymieszać z masa dyniową. Na dnie żaroodpornych foremek ułożyć po plastrze pomidora, na to wyłożyć szpinak i masę dyniową. Piec 60 min w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    hafija

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    fajny przepis
  • 9
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    pycha
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    pycia9

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    nie znam takiego dania ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    świetne danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    napewno pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    mysza75

    nie jadłam jeszcze, fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !