Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz grecki z serem feta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
oliwa 7 łyżek
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
ocet winny 3 łyżki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cynamon 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 800 g
feta 170 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz grecki z serem feta

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać 3 szkl. wody, koncentrat, ocet, kminek i mały kawałek cynamonu, posolić i popieprzyć. Dodać obgotowane cebulki i dusić pod przykryciem przez ok. godzinę do miękkości. Podawać posypane serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.05.2012 15:10
Pyszny gulasz.
krokodyl 25.02.2012 18:59
Podawać posypane serem.
krokodyl 24.02.2012 22:09
z ryżem na sypko lub drobnym makaronem
Akna 24.02.2012 16:27
A co z ta feta?? Czy to jest ten ser posypany na wierzch, czy zapomnialas dopisac i nalezy ja wrzucic do garnka??
IrenaM 19.01.2012 12:44
brzmi pysznie, chyba zrobię w najbliższym czasie (dla męża) z czym to najlepiej podawać? z ryżem?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak