Sposób przygotowania

Ziemniaki należy ugotować w osolonej wodzie, następnie po ugotowaniu ziemniaki muszą przestygnąć, następnie należy je przepuścić przez maszynkę. Do zmielonych ziemniaków wbić 2 całe jajka, dodać przesianą mąkę tortową i ziemniaczaną, posolić i wyrobić ciasto. Ciasto następnie należy podzielić na części i zrolować wałeczki. Wałeczki kroić w ukośne kluseczki grubości ok. 2cm. Kopytka należy ugotować w osolonej wodzie. Następnie zabieramy się za kapustę, którą należy dokładnie umyć i poszatkować. Poszatkowaną kapustę należy obgotować w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego, następnie odcedzić. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, następnie podsmażyć obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę cebulę, dodać obraną ze skórki i starta na tarce marchew oraz pokrojone w kostkę kiełbasy i podsmażyć, następnie dodać ugotowaną wcześniej kapustę, podsmażyć następnie dodać koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Na talerzu ułożyć kopytka, a na wierzch wyłożyć porcję kapusty.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !