Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z kaszą.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 0,5 kilogram
cebula biała 1 sztuk
czosnek 2 ząbek
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
mąka pszenna 1 łyżka
kasza jęczmienna 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z kaszą.

Cebulę należy obrać ze skórki, umyć i pokroić w drobną kostkę. Tak posiekaną cebulę należy zeszklić na patelni z niewielką ilością oleju. Następnie mięso kroimy w średnią kostkę i tak pokrojone mięso dorzucamy do zeszklonej cebuli. Następnie dodajemy obrany ze skórki czosnek, który należy przecisnąć przez praskę. Wszystko mieszamy, dolewamy ok. 3/4 szklanki wody, przykrywamy pokrywką, dusimy aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia doprawiamy mięso do smaku solą, pieprzem prawdziwym, posypujemy czerwoną słodką papryką, przyprawą Kucharek, następnie wszystko dokładnie mieszamy. Do osobnego naczynia wlewamy ok. 100 ml wody i dodajemy czubatą łyżkę mąki, dokładnie mieszamy i dolewamy do sosu, cały czas mieszając. Dzięki mące sos zgęstnieje. W osobnym garnuszku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i gotujemy kaszę według wskazówek na opakowaniu. Ugotowaną kaszę odcedzamy i układamy porcję na talerzu, którą następnie polewamy gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 29.03.2012 07:43
i do tego ogorek kiszony... ekstra
olkaaa 09.03.2012 07:52
super
1j1o1l1a1 27.01.2012 01:17
z gryczana te? móg?by by? :)
1j1o1l1a1 27.01.2012 01:17
z gryczana te? móg?by by? :)
1j1o1l1a1 27.01.2012 01:17
z gryczana te? móg?by by? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak