Sposób przygotowania

Cebulę należy obrać ze skórki, umyć i pokroić w drobną kostkę. Tak posiekaną cebulę należy zeszklić na patelni z niewielką ilością oleju. Następnie mięso kroimy w średnią kostkę i tak pokrojone mięso dorzucamy do zeszklonej cebuli. Następnie dodajemy obrany ze skórki czosnek, który należy przecisnąć przez praskę. Wszystko mieszamy, dolewamy ok. 3/4 szklanki wody, przykrywamy pokrywką, dusimy aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia doprawiamy mięso do smaku solą, pieprzem prawdziwym, posypujemy czerwoną słodką papryką, przyprawą Kucharek, następnie wszystko dokładnie mieszamy. Do osobnego naczynia wlewamy ok. 100 ml wody i dodajemy czubatą łyżkę mąki, dokładnie mieszamy i dolewamy do sosu, cały czas mieszając. Dzięki mące sos zgęstnieje. W osobnym garnuszku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i gotujemy kaszę według wskazówek na opakowaniu. Ugotowaną kaszę odcedzamy i układamy porcję na talerzu, którą następnie polewamy gulaszem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    z gryczana te? móg?by by? :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    z gryczana te? móg?by by? :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    z gryczana te? móg?by by? :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    i do tego ogorek kiszony... ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !