Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa włoska.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 litr
pomidory bez skóry 1 puszka
ziemniaki 5 sztuk
marchew 2 sztuk
sól do smaku
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa włoska.

Marchewkę obieramy ze skórki, następnie kroimy w słupki. Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w słupki. Fasolkę szparagową należy dokładnie umyć i pokroić w kawałki długości ok. 4cm. Bulion należy wlać do garnka i zagotować, następnie dodajemy pokrojone wcześniej ziemniaki i gotujemy je ok. 10 minut, następnie dodajemy marchewkę i fasolkę. Gotujemy je ok. 15 minut i dodajemy całą puszkę pomidorów bez skórki. Następnie zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę dokładnie mieszamy i gotujemy jakieś 7 minut. Zupę nalewamy do talerzy a na wierzchu sypiemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 30.04.2012 10:35
pycha
Dorian 16.02.2012 08:28
pysznie wyglada, taka kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak