Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pora.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 2 sztuk
jajko 2 sztuk
sól do smaku
majonez 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pora.

Pora należy opłukać pod bieżącą wodą, pokroić w półksiężyce i wrzucić na sito. Następnie należy zagotować wodę i wrzątkiem przelać wcześniej pokrojonego pora. Jajka należy dokładnie wyparzyć we wrzątku i ugotować na twardo w osolonej wodzie. Gdy por pozostawiony na sicie dokładnie obcieknie z wody, należy go wrzucić do miski, dodać obrane ze skorupek i posiekane na drobno jajka. Surówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki stołowe majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 25.01.2012 21:01
te? smakowicie :)
kate.500 20.01.2012 07:49
super smaczne i zdrowe
Bozena4 18.01.2012 11:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak