Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Filet z łososia norweskiego podzielić na cztery równe części, wszystkie składniki marynaty wymieszać, zalać nią rybę i odstawić do lodówki na ok. 6-8 godzin.
Przygotować kruszonkę, dokładnie miksując wszystkie jej składniki.
Łososia delikatnie obsmażyć z obu stron na patelni, a następnie rybę umieścić na blasze do pieczenia, na niej ułożyć kruszonkę i całość piec 10 minut w temperaturze 160°C. Tak przygotowanego łososia podajemy z ziemniakami, świeżą cytryną oraz sosem przygotowanym z połączenia wszystkich jego składników.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowitośc
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    ujdzie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ale w dużym tłoku
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Chyba się pogubiłam- które składniki są do marynaty a które do kruszonki.?
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    chętnie bym spróbował

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !