Sposób przygotowania

Do sporego garnka, należy wlać 2,5 litra bulionu (najlepiej jeśli będzie to bulion drobiowy). Następnie gdy bulion lekko się zagotuje wrzucamy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 10 minutach wrzucamy obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę marchewkę. Następnie brukselkę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do garnka. Wszystko razem gotujemy aż ziemniaki i brukselka zmiękną. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, wlewamy śmietanę, wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec wrzucamy do zupy umyty wcześniej i posiekany drobno koperek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pyszna, uwielbiam brukselkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    robię kolejne podejście do brukselki dziś...po wielu latach...nie mogę się przekonać do tego warzywa ?:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !