Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brukselkowa.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 2,5 litr
brukselka 0,5 kilogram
marchew 3 sztuk
ziemniaki 1 kilogram
śmietana 18 proc 1 szklanka
koperek 1/3 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brukselkowa.

Do sporego garnka, należy wlać 2,5 litra bulionu (najlepiej jeśli będzie to bulion drobiowy). Następnie gdy bulion lekko się zagotuje wrzucamy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 10 minutach wrzucamy obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę marchewkę. Następnie brukselkę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do garnka. Wszystko razem gotujemy aż ziemniaki i brukselka zmiękną. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, wlewamy śmietanę, wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec wrzucamy do zupy umyty wcześniej i posiekany drobno koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.03.2012 11:21
lubię
1j1o1l1a1 04.02.2012 15:26
robię kolejne podejście do brukselki dziś...po wielu latach...nie mogę się przekonać do tego warzywa ?:(
magdalea 18.01.2012 14:41
pyszna, uwielbiam brukselkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak