Sposób przygotowania

Do garnka należy wlać bulion drobiowy, dodać umyte, skrzydełka z kurczaka, następnie dodać umytego pora, pietruszkę obraną ze skórki i przekrojoną na pół, dodajemy marchewkę obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę. Następnie wsypujemy 3/4 szklanki ryżu, lekko oprószamy pieprzem, solą i gotujemy wszystko razem, aż ryż zmięknie. Gdy ryż będzie miękki zupa jest gotowa. Zupę przelewamy do talerzy, a wierzch posypujemy umytą i posiekaną drobno natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    właśnie sobie uświadomiłam, że dawno nie gotowałam zupy z ryżem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !