Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej i innych warzyw.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuk
rzodkiewka 4 sztuk
marchew mała 1 sztuk
ogórek 1/2 sztuk
koperek 1/4 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej słonecznikowy

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej i innych warzyw.

Kapustę pekińską należy dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić. Rzodkiewki należy dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Marchew należy obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórka należy dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Wszystkie pokrojone warzywa należy wrzucić do misy, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, solą, pieprzem, polać olejem słonecznikowym i dokładnie wymieszać. Po wyłożeniu surówki na talerzyk posypać wcześniej umytym i posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.03.2012 06:48
uwielbiam
olkaaa 17.02.2012 07:34
fajna
kate.500 20.01.2012 07:49
apetyczna
mikrusiak 18.01.2012 10:24
hm pyszna...;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak