Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
majonez 2 łyżka
sól do smaku
cebula biała 1 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna.

Jajka należy ugotować na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu jajka ostudzić, obrać ze skorupki, następnie wrzucić do blendera, cebulę obrać ze skórki i również dorzucić do blendera, następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać 2 łyżki stołowe majonezu. Wszystko należy dokładnie zmiksować, aby składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowaną pastą można smarować dowolne pieczywo. Jeśli ktoś lubi do pasty można również dodać posiekany szczypiorek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 19.03.2012 12:43
pyszna ta pasta, do bułeczki
olkaaa 01.03.2012 09:39
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak