Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękki. Następnie odcedzamy i wrzucamy do miski, dodajemy mięso mielone, kiełbasę należy przepuścić przez maszynkę, paprykę należy dokładnie umyć, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w bardzo drobną kostkę. Cebulę obieramy ze skórki, następnie kroimy w drobną kostkę i smażymy, aż cebula się zeszkli. Tak usmażoną cebulę studzimy i dodajemy do mięsa i ryżu. Wszystko doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie mieszamy, aby składniki się dokładnie połączyły. W dużym garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli i wkładamy kapustę, gdy liście będą dość łatwo się zdejmowały, wyciągamy po jednym listku. Z dolnej części liścia odkrawamy jego zgrubiałą część, następnie nakładamy ok 1,5 łyżki stołowej farszu i zwijamy gołąbki. Do dużego garnka na samo dno układamy kilka liści niezużytej kapusty, następnie układamy zwinięte gołąbki, zalewamy bulionem, przykrywamy pokrywką i gotujemy ok. godziny, aby gołąbki kapusta zmiękła. Gołąbki można podawać z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wyglądają świetnie
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    mmmm uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Oj uwielbiam gołąbki, a te wygladają bardzo apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie ma jak dobre gołąbki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    rewelacyjne
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    uwielbiam gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !