Sposób przygotowania

Bulion drobiowy wlewamy do garnka, wrzucamy dokładnie umyte skrzydełko z kurczaka. Gdy bulion zacznie wrzeć dodajemy marchewkę obraną ze skórki, którą trzemy na tarce do jarzyn. Do zupy wrzucamy 3 ziela angielskie i 1 liść laurowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy dodamy już wszystkie przyprawy wsypujemy zacierkę (ja używam gotowej, ponieważ jest równie smaczna co domowa), zupę dokładnie mieszamy, gdy zacierka będzie miękka zupa jest gotowa. Należy pamiętać, iż podczas gotowania zacierki zupę należy dość często mieszać. Do zupy można dodać niewielką ilość posiekanego drobno koperku.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszny jest taki z kluseczkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam, moja babcia takie danie robiła;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !