Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z zacierką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 litr
skrzydełko z kurczaka 1 sztuk
zacierka 250 gram
marchewka 2 sztuk
ziele angielskie 2 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuk
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z zacierką.

Bulion drobiowy wlewamy do garnka, wrzucamy dokładnie umyte skrzydełko z kurczaka. Gdy bulion zacznie wrzeć dodajemy marchewkę obraną ze skórki, którą trzemy na tarce do jarzyn. Do zupy wrzucamy 3 ziela angielskie i 1 liść laurowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy dodamy już wszystkie przyprawy wsypujemy zacierkę (ja używam gotowej, ponieważ jest równie smaczna co domowa), zupę dokładnie mieszamy, gdy zacierka będzie miękka zupa jest gotowa. Należy pamiętać, iż podczas gotowania zacierki zupę należy dość często mieszać. Do zupy można dodać niewielką ilość posiekanego drobno koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 18.07.2012 20:27
uwielbiam, moja babcia takie danie robiła;)
Papryczka 27.03.2012 10:18
pyszny jest taki z kluseczkami
olkaaa 23.02.2012 08:04
fajne
kate.500 21.01.2012 22:44
super smaczne
gosia47-47 18.01.2012 08:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak