Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka pomarańczowo-kakaowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 1 szklanka
kakao 1 łyżka
aromat pomarańczowy kilka kropel
olej 1/3 szklanki
woda 1/4 szklanki
kolorowa posypka do dekoracji
cukier waniliowy 1 opakowanie
kisiel 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka pomarańczowo-kakaowa

Kroki postępowania

1
Jajka zetrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Kolejno dodać 2,5 szklanki mąki,1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,wodę oraz olej.Całość zmiksować.
Krok 1 - Bułka pomarańczowo-kakaowa foto
2
Ciasto podzielić na 2 części.Do jednej części ciasta dodać łyżkę kakao a do drugiej kisiel pomarańczowy i kilka kropli aromatu pomarańczowego.
Krok 2 - Bułka pomarańczowo-kakaowa foto
3
Oba ciasta wlać do formy wysmarowanej masłem i posypanej mąką.Piec ok.45 minut w 180 st.
Krok 3 - Bułka pomarańczowo-kakaowa foto
4
Upieczone ciasto wystudzić,polać polewą czekoladową i posypać kolorową posypką.
Krok 4 - Bułka pomarańczowo-kakaowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 18.01.2012 16:06
ciekawe
Ewa6274879 18.01.2012 12:41
fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak