Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z polędwiczki paprykowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 1 szt
papryka czerwona 2 szt
soser 2 łyżki
masło
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z polędwiczki paprykowy

Polędwiczkę myjemy suszymy ,odcinamy błony .Kroimy w kosteczkę . Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy mięsko .Wsypujemy czerwoną paprykę w proszku .Mieszamy . Doprawiamy przyprawa uniwersalną .Podlewamy wodą ok 2 szklanki .Paprykę wkładamy do piekarnika i podpiekamy ją . Następnie wyciągamy upieczona paprykę i ściągamy skórkę .Miazgę z papryki wkładamy do mięsa ,mieszamy .Dusimy pod przykryciem .Dodajemy soser lub zaciągamy mąką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 07.06.2012 14:00
Ten gulasz jest przepyszny,skorzystałam z przepisu :-)
Anna133 19.01.2012 20:07
proste skladnieki to jest najlepsze
aginaa 18.01.2012 18:31
smaczne
Iwona56 18.01.2012 15:08
apetyczne
magdalea 18.01.2012 14:42
wygląda bardzo apetycznie
dwa pokoje z kuchnią 18.01.2012 10:39
ładny kolorek
jolita 18.01.2012 09:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak