Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz prowansalski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 4 łyżki
cebula 3 szt
pomidory 5 szt
grzyby leśne 200 g
śmietana gęsta 1 szkl.
papryka 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
wołowina 600 (na zrazy)

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz prowansalski

Na rozgrzanej oliwie usmażyć posolone i popieprzone, duże kostki mięsa. Przełożyć w ciepłe miejsce. Lekko podsmażyć ćwiartki obranych pomidorów i plasterki cebuli. Dołożyć do mięsa, dolać 1/2 szkl. wody zagotowanej na patelni, dodać grzyby, paprykę i zioła. Dolać szklankę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Wlać śmietanę i podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.05.2012 15:06
Smaczne to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak