Sposób przygotowania

Do garnka z wodą wrzucić oczyszczone połówki jabłek i startą skórkę z cytryny. Gotować do miękkości i 2/3 płynu odlać do miski. Do reszty dodać cynamon, 100g cukru i gotować ok. 5 minut. Oddzielnie zezłocić 2 łyżki cukru z paroma kroplami soku z cytryny, dodać płyn z miski, wymieszać, przelać do garnka, dołożyć jabłka i gotować pare minut. Na płaski talerz wyjąć jabłka, w środek każdej połówki włożyć po wisience, polać koniakiem i zapalić. Sos podawać oddzielnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre i tylko to robić, a potem jeść.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !