Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomarańcze z pieca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 3 szt
cukier 4 łyżeczki
cointreau 1 łyżka
masło 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: pomarańcze z pieca

Rozpuszczonym masłem posmarować skórki połówek pomarańczy, wyjąć pestki i posypać cukrem od strony przecięcia. Wstawić do pieca, żaroodpornym naczyniu i piec w 180 st. , aż się zarumienią po płaskiej stronie. Podawać gorące i polane likierem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.05.2012 12:51
To musi być extra.
krokodyl 28.02.2012 11:39
likier pomarańczowy
IrenaM 27.02.2012 23:55
co to jest cointreau?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak