Sposób przygotowania

Kapustę białą szatkujemy. Marchewkę kroimy w plasterki. Mieszamy razem dosypując soli. Uciskamy by wycisnąć sok. Odstawiamy na noc. Kapustę z marchewką odciskamy ponownie - sok zlewamy do miseczki. Papryczki kroimy w paseczki i dokładamy do kapusty. Mieszamy i przekładamy do litrowego słoika uciskając. Sokiem zalewamy - pozostawiając z góry ok 2 palców przestrzeni wolnej. Dodajemy troszkę oliwy na wierzch. Zakręcamy i odkładamy w ciemne miejsce. Sałatka najlepsza jest po ok miesiącu. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    fajne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię pikantne dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny dodatek do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny dodatek do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pyszny dodatek do obiadu:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !