Sposób przygotowania

Mięso podzielić na kotlety, lekko utłuc, posolić popieprzyć, panierować w mące i zarumienić na oliwie. Odłożyć w ciepłe miejsce. Zeszklić czosnek i cebulę z dodatkiem liścia laurowego. Dodać pokrojone szynkę i pomidory i dusić do wyparowania większości płynu. Przełożyć do garnka, dodać wody, wino, połówki oliwek, posiekane jajko i natkę, zagotować. Wymieszać z mięsem i dusić pod przykryciem ok. 45 minut. Podawać polane sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zgadzam się w 100 %.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    NA PEWNO PYSZNE !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !