Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe po hiszpańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,5 kg
oliwa 5 łyżek
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pomidor 3 szt
szynka wędzona 50 g
wino białe wytrawne 1/2 szkl.
natka pietruszki 2 łyżki
oliwki czarne 15 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe po hiszpańsku

Mięso podzielić na kotlety, lekko utłuc, posolić popieprzyć, panierować w mące i zarumienić na oliwie. Odłożyć w ciepłe miejsce. Zeszklić czosnek i cebulę z dodatkiem liścia laurowego. Dodać pokrojone szynkę i pomidory i dusić do wyparowania większości płynu. Przełożyć do garnka, dodać wody, wino, połówki oliwek, posiekane jajko i natkę, zagotować. Wymieszać z mięsem i dusić pod przykryciem ok. 45 minut. Podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.06.2012 15:26
NA PEWNO PYSZNE !
gusia1000 19.05.2012 12:43
Zgadzam się w 100 %.
Marzena34 09.03.2012 17:28
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak