Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cochifrito

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagnięcina 1 kg
oliwa 5 łyżek
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
papryka 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cochifrito

Mięso pokroić na kawałki, posolić i popieprzyć, obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Przyłożyć na talerz. Na patelni zaszklić posiekane czosnek i cebulę, dodać paprykę i mięso. Polać sokiem z cytryny, posypać natką i dusić ok. 1 godz. pod przykryciem. Podawać gdy będzie miękkie, przybrane plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.05.2012 12:40
No tak, kusi i to jak.
Marzena34 24.04.2012 16:32
och Ilonko kuszisz tymi wykwintnymi smakami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak