Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w ostrej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 7 sztuk
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczka
mąka
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
sól 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w ostrej panierce

Przyprawy mieszamy ze sobą i nacieramy nimi mięso. Odstawiamy na 1/2 godziny. Udka obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym jajku, bułce tartej. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bozena4 18.01.2012 11:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak